Winkelwagen (0)
Nederlands nl
  • English en
  • Deutsch de
  • français fr
  • Nederlands nl


Voordelen van gebruik

Carbon 60 is een super antioxidant (130 keer krachtiger dan vitamine C). Het begrijpen van de belangrijkste voordelen van Carbon 60 begint daarom met te begrijpen hoe antioxidanten werken. Het belang van antioxidanten komt voort uit hoe cellen in het menselijk lichaam onderhevig zijn aan een continu proces van oxidatie (of oxidatieve stress). Oxidatieve stress zorgt ervoor dat in eerste instantie gezonde cellen beschadigd raken door zogenaamde vrije radicalen en hoewel dit een natuurlijk proces is, wordt het tempo waarin dit gebeurt, bepaald door ons genetisch profiel, levensstijl en voedingspatronen. Enkele factoren (van velen) die oxidatieve stress kunnen verhogen zijn:

  • UV-blootstelling
  • Stress
  • Voeding
  • Luchtverontreiniging
  • Roken / alcoholgebruik

 
Het is natuurlijk niet mogelijk om ons volledig te isoleren van alle mogelijke bronnen van verhoogde oxidatieve stress. Gelukkig hebben we, naast onze inspanningen om oxidatieve stress te verminderen, nog een ander cruciaal hulpmiddel om vrije radicalen te bestrijden: antioxidanten. We kunnen deze antioxidanten uit verschillende bronnen halen in een gezond dieet of in voedingssupplementen. Vitamine E en vitamine C zijn bijvoorbeeld uitstekende antioxidanten. De antioxiderende werking van koolstof 60 lijkt de meest directe verklaring te zijn voor de ongelooflijke gezondheidsvoordelen die in tal van academische studies zijn gevonden.

Mechanism of antioxidants
 
Dus, dit mechanisme om vrije radicalen te bestrijden, welke gezondheidsvoordelen zou het kunnen bieden?

1. Anti-veroudering

Het concept van veroudering is vrij breed en omvat allerlei tekortkomingen die mensen ontwikkelen als ze ouder worden. Voorbeelden hiervan zijn: slechte ogen / zicht, rimpels, verlies van spier- en botsterkte, gehoorproblemen en dementie. Vrije radicalen en de mate waarin deze geremd worden door antioxidanten vormen de basis van veroudering in de loop der tijd. Aangenomen wordt dat koolstof 60 dit proces mogelijk vertraagt wanneer het gedurende langere tijd wordt gebruikt. Verschillende wetenschappelijke studies naar c60 laten inderdaad indrukwekkende levensduurresultaten zien.

Healthy ageing

2. Verminderde vorming van kankercellen

Wellicht, toen je las over factoren die oxidatieve stress beïnvloeden, vroeg je jezelf af: komen deze niet overeen met veel van de factoren die verband houden met het ontstaan van kanker? Dat is juist. Naast de genetische invloed op het ontstaan van kankertumoren tijdens iemands leven, spelen ook de omgevingsfactoren hier een belangrijke rol. Het concept van de impact van vrije radicalen op het bevorderen van tumoren wordt breed onderkent binnen de wetenschappelijke gemeenschap. Daarom zou het superieure antioxidantmechanisme van koolstof 60 een belangrijke rol kunnen spelen bij het verminderen van de kans dat zich na verloop van tijd tumoren vormen. Laboratoriumstudies hebben inderdaad aangetoond dat proefdieren die C60 kregen een veel kleinere kans hadden om gedurende hun levensduur tumoren te ontwikkelen.

3. Ontstekingsremmende functie

Ontsteking is iets waar iedereen op een gegeven moment last van zal krijgen. Hoewel een zekere mate van ontsteking een nuttig biologisch mechanisme is, reageert het menselijk lichaam in werkelijkheid vaak te sterk op acute ontsteking. En misschien niet zo goed bekend: ontsteking speelt een grote rol bij het voortschrijden van verschillende chronische ziekten zoals: diabetes, astma, hart- en vaatziekten en chronische longaandoeningen. Een goed bestudeerd potentieel voordeel van koolstof 60 is het mechanisme om ontstekingen enorm te verminderen en het op een niveau te brengen waarop de ontsteking het menselijk lichaam kan helpen in plaats van het te schaden. Vaak kan een ontsteking ook langetermijneffecten hebben op de huid van mensen. Naast wetenschappelijke studies, is een van de meest gerapporteerde resultaten van mensen die zelf met C60 experimenteren, de helende eigenschappen voor de huid.  

Anti-inflammatory function

4. Immuunsysteem booster

Het is een bekend feit dat een adequate activering van immuuncellen essentieel is voor een harmonische en efficiënte reactie tegen potentieel gevaarlijke virussen en bacteriën. Lage antioxidantenniveaus zijn gekoppeld aan een hogere gevoeligheid voor infecties en ontoereikende reacties van ons immuunsysteem.  Een studie uitgevoerd door de Universiteit van Tübingen heeft ontdekt dat het gebruik van koolstof 60 wordt geassocieerd met immuuncellen die ontstekingsremmende eigenschappen hebben. Ofwel deeerste cellen die ons immuunsysteem beschermen tegen schadelijke microben / bacteriën. Wellicht vraagt u zich af:, hoe is dit gerelateerd aan de antioxidatieve eigenschappen van C60? Het antwoord is simpel: aangezien ons immuunsysteem ernstig wordt aangetast door een teveel aan vrije radicalen, kan het vermogen van C60 om de overmaat aan oxidatieve stress tegen te gaan ons immuunsysteem beschermen tegen cellulaire schade en de werking verbeteren.